Investere i laks

Norge har blitt en verdensledende aktør når det kommer til oppdrettsfisk og grunnen til dette er rett og slett at vi har det i blodet samt at det er noe vi har gjort i en årrekke.

Erfaring utvikler en spesialkompetanse, og dette er noe vi kan! Norske oppdrettsanlegg og bedriftene som eier dem tjener store penger på etterspørselen etter laks, og det er lite som tyder på at dette behovet for fisk vil bli noe mindre i fremtiden.

Investering i laks

Norge er et foregangsland når det gjelder lakseoppdrett.

Plassering av penger i bransjen?

Å investere penger i fisk, eller for den saks skyld markeder generelt, er alltid forbundet med en viss risiko – det er det ingen tvil om. Det er mange som går til det skrittet å investere med midler som ikke er deres, og for så vidt er det ikke noe galt i det, men man skal da alltid vite hva det er man gjør. Det er mange måter å gjøre slike investeringer, og hvis man vil inn på eiersiden i et selskap som driver med dette snakker man altså om å kjøpe aksjer som man blir sittende som eier for. Dette er det mange som gjør, men skal det bli noe monn i disse investeringene krever det jo at man skyter inn litt kapital. En slik kapital er det ikke nødvendigvis så mange som sitter på, så dette kan utvilsomt være vanskelig.

En annen måte å gjøre dette på kan være å skyte penger inn i fond hver måned som har maritime investeringer som sin spesialitet, og dette er ingen dum idé. Man sprer risikoen med å gjøre månedlige innskudd og man er mindre sårbar for svingninger i markedet. Man mister kanskje potensielt store overskudd ved å ikke kunne skyte inn penger når markedet er priset lavt, men har man ikke kapital så har man ikke kapital.

Andre muligheter

For deg som ikke har kapitalen men som allikevel ønsker høy avkastning da kan cfd handel på nett være en god løsning. Dette er helt i rødsonen hva gjelder risiko, men hvis man lykkes og er smart kan avkastningen bli kolossal. 10.000 kroner investert kan dobles før man vet ordet av det, men igjen er det kunnskapen det kommer an på.

Du kan lese mer om denne formen for trading, som det jo faktisk er, på siden vi har linket til, men du bør være klar over at det høye inntektspotensialet ligger i noe som heter giring, samt at du ikke eier aksjene i selskapet du ‘investerer’ i. Kort og godt: du spakulerer i om et selskap vil øke i verdi eller synke i verdi, og bommer du her så betyr det at pengene dine kan forsvinne fortere enn du aner. Giringen gjør at du i teorien kjøper posisjoner verdt betydelig mer enn hva du faktisk investerer, og hvis du for eksempel investerer 10.000 kroner og opererer med en giring på 25x, ja så betyr det at du har investert for 250.000 kroner. Du får dermed store prosentuelle utslag på posisjonen din, og dermed kan tusenlappene kjapt forsvinne!

Bransje i bevegelse

Uansett om du tenker på å investere i fisk eller ikke så bør du være klar over én ting: markedet er veldig bevegelig og små ting ute i den store verden kan få store konsekvenser for den norske oppdrettsbransjen. Som man vet vil et fall i lakseprisene ha store konsekvenser for kursene til de forskjellige selskapene.

Det er mange nye ideer som dukker opp innenfor oppdrett, og er man tidlig ute kan man gjøre det veldig godt. Oppdrett på land er noe nytt som man spekulerer i.