Lærevillighet i sentrum

Når man er bedriftseier skal man bestandig tenke på hvordan man kan drive forretningene videre til nye høyder, og det er om å gjøre å aldri slå seg til ro – selv om resultatene viser at det går knallbra. Dette er et av de fremste kjennetegnene på suksessrike bedrifter og deres eiere, og det å anvende studieturer som et aktivt læringsverktøy vil i mange situasjoner være svært viktig!

Man burde rette blikket ut over landegrensene for å hente inspirasjon fra andre kulturer og se på hvordan driften organiseres der. I Norge har vi en tendens til å tro at vi sitter med fasiten, men ærlig talt er det slik at vi produserer svært lite her til lands. Det er innenfor fisk og olje vi har spisskompetanse og hvor faktisk andre kan lære av oss. Når det er sagt så er ikke de nevnte næringene på noen som helst måte perfekte og som sagt kan bedriftsorganisasjon og bedriftskulturen bestandig forbedres. I tilfeller som dette kan det være smart å vende blikke mot det store utlandet og fortrinnsvis kulturer utenfor den europeiske for å hente inspirasjon der. Japan er et interessant marked i så måte, og man har jo hørt mye om hvordan de lykkes med god bedriftskultur, og slike ting kan det være lønnsomt å sjekke ut.

Tips: i denne artikkelen kan du lese om hvor det er lurt å betale bedriftreisen med et kredittkort.

Hvordan leder japanerne sine bedrifter og hvordan forholder de seg til sine ansatte? Det er slike spørsmål som kjennetegner en bedrift som er interessert i å utvikle seg selv og hente inn ny lærdom – det trenger nemlig ikke bare å handle om fag bestandig. Det er masse annet man kan lære seg, og blant annet kan det være interessant å oppsøke bedrifter som har lavt fravær for å se hvilke mekanismer som er i sving der. Slik kunnskap kan være gull verdt og kan nullstille kostnadene med en studietur på bare kort tid!